Reisebrev fra USA

Sandra og Vibeckes USA-eventyr

Wallys Hairdesign stakk i 2010 av med toppgevinsten i Sebastian Professional sin landsomfattende konkurranse. Premien var en tur til New York, en av verdens motehovedsteder. Premien ble i sin helhet tildelt våre to dyktige frisører, Vibecke og Sandra. Her er deres rapport fra turen.


Endelig er dagen her!! Forventningsfulle møtes vi på Flesland i god tid til å offisielt starte turen med et glass vin. Vi er klare til avreise!

Turen går knirkefritt og vel fremme på JFK flyplassen blir vi møtt av en kjekk herremann i uniform. Han geleider oss ut i en ventende limousin; en perfekt start på en perfekt weekend.

Vi ankommer Empire Hotel – et fancy hotell rett ved Central Park – med stil. I resepsjonen venter vår mann Kenny, og vi får utlevert alt vi trenger til dagene som venter oss i New York. Fantastisk service!

Fredag morgen er vi klare til å utforske New York. Været denne dagen er ikke det beste; typisk bergensvær med regn. Dermed blir det mest «sightseeing» i butikker denne dagen. Ikke å forakte det heller. Vi prøver oss også med et besøk på Rockefeller Tower, men været sørget for at utsikten ikke er så bra. Vi får likevel virkelig følelsen av hvor høyt det er. Kjempegøy.

Etter mange kilometer med nye inntrykk, tunge handleposer og mye moro girer vi ned på Asia de Cuba. En kul og populær restaurant midt i New York. Vel Dagen avsluttes med et par Cosmopolitan i toppetasjen på hotellet – med en fantastisk utsikt!

Lørdag våkner vi til strålende vær! Perfekt for dagens hovedaktivitet; en helikopter tur over byen. Vi blir hentet på hotellet klokken ni og fraktes til heliporten som ligger syd på Manhattan. Begge spente med sommerfugler i magen – klare til take-off.

Dette var en opplevelse vi absolutt anbefaler! Turen går rundt Frihetsgudinnen, langs Manhattan og over Hudson River. En får en fantastisk oversikt over New York fra helikopteret.

Når vi lander på heliporten igjen tar vi en «gul» taxi til Ground Zero som ligger like i nærheten. Stort sett en byggeplass, men likevel en spesiell opplevelse.

Etter besøket på «Ground Zero» setter vi kursen mot Century 21 Outlet med shopping på programmet. Dette var noe vi kunne hoppet over; et billig og uoversiktlig outlet. Ikke noe å anbefale, så vi hopper på en sightseeing buss.

Bussen viser seg å være en genial måte å komme seg rundt om i New York på. En entusiastisk guide viser oss byen; Brooklyn Bridge, China Town, Times Square og Central Park, for nevne noe. I Central Park hopper vi av rusler tilbake til hotellet for å gjøre oss klare til middag og Mamma Mia-musical på Broadway.

Middag serveres på Carmine’s Restaurant i Theatre District. En legendarisk amerikansk restaurant med god mat og store porsjoner.

Herfra skal det ikke være langt til Mamma Mia. Det virker langt likevel; mye folk og blinkende musikaler i alle retninger. Vi finner frem til slutt, og hvilken opplevelse vi får! Fin musikk, gode skuespillere og mye latter. Etter forestillingen går vi ut på Times Square, et fascinerende sted å være på kveldstid. Masse blinkende lys og store folkemasser.

Søndag – siste dag

Etter to dager med mye vandring og høy puls, starter vi dagen med frokost i Central Park. En nydelig park der man virkelig kan koble av fra et hektisk storbyliv. Vi rusler langs 5th Avenue og vindusshopper i luksusbutikkene som ligger på rekke og rad, før vi har oss en god lunsj på Hard Rock Cafe, Times Square.